dimecres, 2 de novembre del 2011

INSTRUMENTS TRADICIONALS D'EIVISSA I FORMENTERA


    Aquells coneixements, costums, tradicions, llegendes, manera d’ésser, cançons, ritmes, melodies, etc., que són patrimoni d’una comunitat concreta i que s’han anat transmetent al llarg dels segles és el folklore o saber d’un poble determinat; és la cultura popular, molt important per a la formació dels infants.
    Aquest material vol ser un recurs pels mestres de música que volen fer de nexe d’unió entre el passat i el futur perquè no es perdi la tradició i es mantengui viu el folklore i la identitat pròpia, preservant el nostre patrimoni.
    De la mateixa manera que com més escoltem una música, més ens agradarà, quan més coneguem la nostra música més en gaudirem. Considerant els objectius curriculars d’Educació Artística del D.C.B. de les Illes Balears, on es fa una menció especial a l’ensenyament de les cançons, danses i en definitiva al folklore de les Illes Balears es fa necessari l’elaboració de materials didàctics adients i útils en la tasca diària docent a l’aula de Música.
    L’àrea de Música fa pocs anys que s’ha incorporat al currículum i no existeixen aquestos materials. Per aquesta raó hem preparat un material didàctic que serveixi de suport als mestres de música i aplicable a l’aula propis de l’assignatura, referits al folklore de les Illes Pitiüses.

View more presentations from vsansano1

4 comentaris:

  1. Molt interessants aquestos instruments i alguns d'ells preciosos!!!

    ResponElimina
  2. Hola

    Puede que encuentres interesante el siguiente enlace del Diario de Ibiza que te envio. El artículo hace referencia a la cantera formenteresa de músicos tradicionales. Sin duda una gran iniciativa para conservar y perpetuar el uso y conocimiento de unas canciones e instrumentos tradicionales de las Pitiusas:

    http://ocio.diariodeibiza.es/agenda/noticias/nws-41858-nace-esquadra-jove-caramelles.html

    Espero que te guste.
    Enhorabuena por el blog, otra gran iniciativa al servicio de la música Pitiusa.

    Saludox

    ResponElimina
  3. Muchas gracias por pasarme este enlace.

    Saludos :)

    ResponElimina
  4. ABDILHAMED BENALI

    Me gusta vuestro power point...
    ¡MOLA MOGOLLON!

    ResponElimina